Nyári szünet helyett hozzuk ki a legtöbbet a vállalati képzésekből!

black Ray-Ban Wayfarer sunglasses on beach sand

A nyári időszak az emberek számára gyakran azt jelenti, hogy ideje kikapcsolódni, pihenni és kicsit visszavenni a tempóból. Ez sokszor a vállalati képzésekre is érvényes, nyáron sok cégnél leáll a tanulás, és csak szeptembertől folytatódnak újra a képzések. Pedig a nyári hónapok éppen egy nagyon értékes tanulási időszakot jelentenek, amit kár elvesztegetni. Az alábbiakban bemutatunk néhány lehetőséget arra, hogy hogyan hozzuk ki a nyári nyelvtanulásból a legtöbbet.

A nyár ideális tanulási időszak

30 éves felnőttképzési tapasztalatunk alapján azt mondjuk, hogy a szabadságok, pihenés és a meleg ellenére a nyár az egyik legzavartalanabb, leghasznosabb periódus a tanulásra. A munkahelyeken számos olyan időszak van az év során, ahol leállások, szünetek akasztják meg a nyelvórákra járást: az év végi hajrában, a karácsonyi szünetben, a januári tervezésben, újraindulás során  szinte alig illeszthetők be az órák, így kb. 4-5 hétre leáll az élet a nyelvtanulásban. A mérlegzárás, pénzügyi év pedig sok partnerünknél február-márciusban vagy szeptemberben, törli a nyelvórákat a naptárakból.

Ehhez képest a nyár igazi álomidőszak: a kevés céges esemény, a hosszú nappalok, az élettanilag kedvezőbb körülmények mind mind azt jelzik, itt az idő tanulni, fejlődni, tanulási élményekkel feltöltődni.

 

Lássuk, milyen ötletekkel lehet a nyarat a munkavállalók kedvenc fejlesztési időszakává tenni, és hogyan profitálhat ebből a HR és a szervezet.

Legyen minél rövidebb a nyári leállás!

Ha év elején indultak a nyelvtanfolyamok, a modulok május környékén futnak ki, így szeptemberig elvesztünk minimum három hónapot, megakad a tanulási folyamat, felejtésbe merülnek a tanultak, elvész a lendület. Ilyenkor kézenfekvő kitolni a nyelvórákat. Legalább annyira, hogy  június 30-ig fusson, így szűkítettük a leállást két hónapra, ami önmagában már sokat jelent a nyelvtanulás folyamatában.

Szakmai javaslat: A tanárok szívesen adnak kreatív házi feladatot, flimnézést, podcast hallgatást a kieső időre, esetleg tarthatnak egy-egy összetartást, online alkalmat ismétlésre, szinten tartásra.

A szervezet előnye: folyamatos képzés, hatékony fejlesztés, állandó tanárok, elégedettebb munkavállalók.

Válasszunk intenzív nyelvtanfolyamot!

A nyári időszak ideális lehet az intenzív nyelvtanulásra, egyéni vagy csoportos formában is. Mivel a szabadságok legfeljebb 2-3 hetet érintenek a 12 nyári hétből, jó eséllyel találnak a tanulók 1-2, akár 3-4 hetet, amikor napi rendszerességgel több órát tudnak tanulni. Mivel a tanárok is jobban ráérnek nyáron, kiváló alkalom lehet szintemelésre, készségfejlesztésre vagy üzleti és szaknyelvi fejlesztésre is.

Szakmai javaslat: például egy 4 hetes, napi 6 órás turbó tanfolyammal egy teljes szintet lehet előre lépni (pl. A2-ről B1-re). De egy egyhetes, heti 20 órás intenzív tanfolyammal el lehet mélyedni egy szaknyelvi tankönyvben, bővítve az üzleti-szaknyelvi szókincset és készségeket.

A szervezet előnye: kedvezményes óradíjak, bővebb tanárkapacitás, rapid készségfejlesztés, könnyen mérhető teljesítménycélok.

Szervezzünk nyelvi tréningeket!

Mikor jönnének a kollégák szívesebben egy-egy félnapos tréningre, mint a kellemes nyári napokon? A rövid tréningek szintén lehetnek nagyon hatékonyak. Ezek a tanfolyamok általában egy-egy héten vagy akár egy hétvégén is elvégezhetők, így nem vesznek el sok időt az ember értékes szabadságából. Az előnye, hogy gyorsan áttekintik az adott nyelv alapjait, így nem kell aggódni, hogy lemaradunk az őszi folytatásról.

Szakmai javaslat: szervezhető például 4-8-12 alkalmas tréningsorozat üzleti nyelvi készségekből (üzleti levelezés, tárgyalás, prezentációk, érvelés, stb.), melyen sokan vehetnek részt, fókuszált és gyors fejlesztés, kombinálható akár versennyel, kihívással, nyereményekkel. Saját céges tréningnaptár ajánlatunk akár csak a nyári hónapokra fókuszálva is összeállítható.

A szervezet előnye: motiváló csapatépítő program, kedvező ár-érték arányú fejlesztés, sok ember bevonható.

 

Vezessünk be az e-learning tanulást!

Egy kreatív ötlettel a leállás helyett teret adhatunk az önálló tanulásnak, például kijelölhetünk egy applikációt vagy előfizethetünk egy üzleti e-learning rendszerre (pl. wordsatwork.hu). Ezek használatával az aktív nyelvtanulók – sőt sokkal szélesebb kör is bevonható! – szinten tartanak, frissen tartják a tudásukat, extra tartalmakat pl. szaknyelveket ismerhetnek meg. Akár napi 15 perc tanulással eredményesebbé válnak a munkában, magabiztosabbá a kommunikációban.

Szakmai javaslat: a digitális tananyag kombinálható online beszédórákkal, így blended formában még formabontóbb és aktívabb a tanulás. Ha még versenyt, kihívást is szervezünk ebben a 3 nyári hónapban a nyelvtanulással kapcsolatban, biztosan emlékezetes marad minden résztvevőnek.

A szervezet előnye: bármikor és bárhonnan elérhető nyelvtanulás, innovatív és érdekes képzési megújulás, költséghatékonyság, szélesebb munkavállalói kör elérése, fejlesztése.

Természetesen a javasolt tanulási formák közül több is alkalmazható, keress minket nyugodtan egy beszélgetésre, számtalan ötlettel szolgálhatunk az anyanyelvi klubtól a közös filmklubig a nyári tanulás kimaxolására.

A nyári időszak tehát nem jelenti azt, hogy le kell állni a nyelvtanulással. Sőt, épp ellenkezőleg, ez egy nagyon értékes lehetőség arra, hogy diverzifikáljuk a megszokott nyelvtanulási programot a vállalatnál. És még egy nem elhanyagolható szempont: nyáron kedvezőbb árak, extra kedvezmények és bőségesebb tanárválaszték áll a cégek rendelkezésére. Amelyik cég tehát kihasználja a nyarat fejlesztésre, csapatépítésre, tanulásra, az igazán kedvező lehetőségekkel fog találkozni. Ha pedig általánosságban a képzések tervezéséről szeretnél olvasni, ajánljuk a 6 pontos tervrajzunkat a céges nyelvoktatáshoz.

Szép nyári időt és hasznos fejlesztési időszakot kíván a Juventus!

Jászberényi-Király Krisztina
Jászberényi-Király Krisztina
ügyvezető
Kíváncsi vagy a nyelvi képzés újdonságaira?
Havonta jelentkező hírlevelünkben minden újdonságot megosztunk veled
Oszd meg ezt a cikket
További tartalmak
people doing office works
Szakmai
Hogyan határozzuk meg, hogy ki vegyen részt a céges nyelvoktatásban?

A nyelvi képzés elengedhetetlen eleme egy vállalat dinamikájának és a sikeres fejlesztésnek. Használható nyelvtudás nélkül ma már lehetetlen helytállni a globalizált üzleti környezetben. A nyelvoktatás eredményességének záloga pedig éppen az, hogy a megfelelő kollégák, kulcsszereplők nyelvtudását fejlesszük. Vegyük sorra a nyelvtanulók kiválasztásának lépcsőit és a jelentkeztetés szempontjait!  

Top View Photo of Curved Road Surrounded by Trees
Szakmai
Járjunk a nyelvtanulási görbe előtt

A nyelvtanulási görbe a készségeink és ismereteink fejlődésére utal, amelyeket egy új nyelv elsajátítása során szerzünk. A tanulási görbe a tanulás felfelé ívelő vonala, a teljesítményünk a befektetett munka függvényében. Ez a tanulási görbe azonban nem egyenes!