Blended nyelvi tréning 3 lépésben

Blended nyelvi tréning, e-learning és online oktatás

Mi az a blended tréning?

Az online nyelvoktatás térhódítása óriás léptekkel halad előre, ehhez már hozzászoktunk. Mi azonban ehhez képest is innovatív képzésformát ajánlunk: a blended online nyelvi tréninget, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nyelvtanulóink körében. De mi is ez, és miért olyan kedvelt nyelvtanulási mód? 

A blended online nyelvi tréningben az e-learning lehetőségeket ötvözzük az online nyelvoktatás módszerével, a legkülönfélébb témákban, mint pl. home office nyelvezet, prezentációk, online meetingek, üzleti levelezés és hasonlók. Jelenleg elérhető témáinkat ide kattintva éred el.

A program egy 3 hetes közös utazás az adott témában, részben otthoni felkészüléssel, fűszerezve félnapos online tréninggel, és tréneri utánkövetéssel. 

A tréning 3 lépése

Nyelvi tréningünk, csakúgy, mint egy bármely konditermi tréning, 3 részből tevődik össze: 

  1. Az első lépés a bemelegítés: egy héttel a tréning előtt a résztvevők hozzáférést kapnak az adott témához kapcsolódó e-learning anyagainkhoz, amelyekkel ráhangolódnak a tréningre, saját tempóban, otthonuk biztonságában felfedezik a kifejezéseket, amelyeket gyakorolni, alkalmazni fogunk az online tréning alkalmával. Tréner szemmel nézve, nagyon fontos hozzáadott értéke van az említetteken kívül. Tudjuk, hogy beszélni nehéz, különösen, ha improvizálni kell. A tapasztalatom az, hogy a tréning során a résztvevők sokkal bátrabban, magabiztosabban szólalnak meg, hiszen a nyelvi elemekkel már megismerkedtek, ami nagyban hozzájárul az önbizalmukhoz.  

  2. A ráhangoló önálló felkészülést követi félnapos online tréningünk, vagyis az edzés maga: a már megismert kifejezéseket érdekes tréning feladatokon és szituációkon keresztül gyakoroljuk, rögzítjük, aktivizáljuk, játszunk, nevetünk, élvezzük, hogy valós beszédhelyzetben is használni tudjuk a tanultakat, és persze sok újat is tanulunk. Célunk kifejezetten az, hogy a résztvevők ezt a hasznos nyelvi eszköztárat a mindennapi munkájuk során is elővegyék, és magabiztosan alkalmazzák majd.           

  3. És itt még nincs vége a közös kalandunknak! Az online tréninget követően további e-learning anyagokat küldünk a további gyakorláshoz, miközben a tréner elérhető, ha szükség lenne a segítségére. Az újabb izgalmas anyagok, videok, linkek mélyítik, bővítik ismereteiket, miközben játékos formában ismételnek is, hosszú távon rögzítik a tanultakat, wow-élményt adnak, ami az idegennyelv használat sikerének a titka.  A 3. hét végén hasznos tippeket, videókat, és kifejezés listát is küldünk, mintegy levezetésként. 

 

S hogy mit visznek haza a résztvevők? Az új tudásanyag mellett sikerélményt, erősödő nyelvi magabiztosságot, egy online együtt töltött fél nap minden derűjét és vidámságát. S hogy mit lát ebből a nyelvi tréner? Abban a pillanatban, amikor a tanulás folyamata a kötelező feladatból élvezetes dinamikus, energiákkal teli folyamattá, kellemes időtöltéssé, sikeres nyelvi szereplés színhelyévé válik, ott kezdődik valódi, és hatékony nyelvtudás. 

Illés Csilla
Illés Csilla
szakmai vezető, angol nyelvi tréner
Kíváncsi vagy a nyelvi képzés újdonságaira?
Havonta jelentkező hírlevelünkben minden újdonságot megosztunk veled
Oszd meg ezt a cikket
További tartalmak
Szakmai
A 2023-as vállalati nyelvtanulás tervezése színesebben

„Rázzuk fel a nyelvtanfolyamokat 2023-ban!” Adunk néhány ötletet, milyen trendek jöhetnek szóba, ha a hagyományos nyelvtanfolyamok helyett friss, innovatív, érdekes elemekkel színesítené a HR csapat a céges nyelvtanulást.

people doing office works
Szakmai
Hogyan határozzuk meg, hogy ki vegyen részt a céges nyelvoktatásban?

A nyelvi képzés elengedhetetlen eleme egy vállalat dinamikájának és a sikeres fejlesztésnek. Használható nyelvtudás nélkül ma már lehetetlen helytállni a globalizált üzleti környezetben. A nyelvoktatás eredményességének záloga pedig éppen az, hogy a megfelelő kollégák, kulcsszereplők nyelvtudását fejlesszük. Vegyük sorra a nyelvtanulók kiválasztásának lépcsőit és a jelentkeztetés szempontjait!