A képzések 98%-a online: tapasztalatok az online nyelvóráról

Online nyelvóra és e-learning

Az első karantén és home office időszak utáni első teljes naptári évet zárjuk, amikor egy év alatt egy évtizedet ugrottak előre a felnőttképzés technikai lehetőségei, új időszámítás kezdődött a céges nyelvi képzésben is és élesben tesztelhettük, hogyan működik az online nyelvóra.

Ezért számvetést készítettünk, hogyan
változtak a cégek nyelvtanulási szokásai 2021-ben.

Online nyelvórák a céges nyelvi képzésben

Először is, az egyéni és a csoportos képzések 98,5%-a is átállt online felületre, és ezzel párhuzamosan a napközbeni tanulási időpontokra.

Kérdőíves felméréseink alapján az online nyelvórák hatékonysága legalább olyan jó, mint a személyes, tantermi óráké. Kevesebb a chit-chat, koncentráltabb a figyelem, motiváló az érdekes applikációk, kiegészítő képek, videók használata, így az órákkal a nyelvtanulók 94%-a szívesebben tanul online, mint személyesen, a nyelvtanulók visszajelzései alapján.

Tanfolyamaink 63%-a Zoomon fut, hiszen a breakout room funkció pár- és csoportmunkához óriási lökést ad. Kb. 25% Teamsen, 10% Business Skype-on, 2% Meeten vagy Discordon zajlik. A legmagasabb tanulói és tanári élményt mindenképpen a Zoom adja, bár néhány partnerünknél tiltott a program használata.

Céges online nyelvóra statisztikák

 

A szint magasabb, az intenzitás kisebb, az angol dominanciája csökkent

Nyelvtanulóink 25%-a A1-A2 szintű, 28%-a B2 vagy afeletti szintű, a többi 46% B1-B1+ szinten tanul. A nyelvtanfolyamok 81%-a angol, 8%-a német, 5%-a magyar, 3% francia, 2% orosz, spanyol, és akad kevés holland, svéd, portugál, szerb, szlovák és kínai tanfolyamunk is, elsősorban az SSC-k jóvoltából. Egyre több a közvetítőnyelves képzésünk, ahol külföldi csapat tanul, és a magyart egyáltalán nem használhatják a tanárok.

Nyelvtanulók szintjei az online nyelvórákon

 

Legyen rövid és adjon azonnali segítséget a napi nyelvhasználatban

A rövid képzéseinkre megkétszereződött az igény: félnapos, egynapos nyelvi tréningjeinken minden tizedik nyelvtanulónk vett részt. Prezentációk, meetingek, beszédkészség turbózása, emailek nyelvezete, iparágspecifikus szókincs, ezek a hívószavak idén.

Az év nyertese és slágere az e-learning

Rövid célzott tréningekhez és hosszabb önálló, egyéni vagy csoportos tanuláshoz is ezen a felületen (wordsatwork.hu) keresnek testre szabott tematikát a tanuláshoz cégeink, tanfolyami résztvevőink. Aki velünk nyelvet tanul, jellemzően heti 1 alkalommal jár órára, emellett heti egyszer-kétszer csekkol be az e-learning leckéibe, főként korán reggel, késő este vagy hétvégén. Az online órák időpontja sokkal rugalmasabban alakult a korábbiaknál, a home office-ban ugyanis inkább kikapcsol, felpezsdít a nyelvóra, ezért a legtöbb helyen rugalmasan napközbenre lehet időzíteni a nyelvgyakorlást.

A fejlődés talán legnagyobb előnye azonban, hogy a nyelvtanulók maguk is jobban értékelik a tanulási lehetőséget. És sokkal természetesebb a szervezet számára is, hogy a felnőttképzés megtartja, fejleszti, elégedetté teszi a kollégákat.

Szeretnél többet megtudni az e-learningről?

Ismerd meg üzleti nyelvi e-learning szolgáltatásunkat

Tovább olvasok

Jászberényi-Király Krisztina
Jászberényi-Király Krisztina
ügyvezető
Kíváncsi vagy a nyelvi képzés újdonságaira?
Havonta jelentkező hírlevelünkben minden újdonságot megosztunk veled
Oszd meg ezt a cikket
További tartalmak