Juventus Teachers' Room

Támogató weboldalunkon tananyagokat, óravázlat segédleteket, hasznos tippeket és információkat biztosítunk a Juventusnál tanító tanároknak. 

Milyen egy szuper Juve-nyelvóra?

Irányelveink a beszédközpontú nyelvtanításhoz. A szuper Juve nyelvóra receptje 10 pontba gyűjtve.

Az első 10 perc

Az órád első 10 percében el is dől, hogy fogják érezni magukat a tanulóid. Ezért bíztatunk arra, hogy warm-up feladatokkal kezdd az órát. Összegyűjtöttünk pár egyszerű, de annál izgalmasabb feladatot, amivel a jó élmény garantált lesz!

Nyelvtanár álláshirdetés

Legfrissebb tartalmaink tanároknak

black smartphone near person
Tananyag

Digitális tananyag a Juventus óráin

Az online órákra való átállást végre utolérte a tananyagfejlesztés: mostantól minőségi, digitális tananyagokat tudtok használni az órákon. Fokozatosan átállunk digitális tananyagra angol és német tanfolyamainkon, hogy online nyelvóráinkon fejlesszük az oktatás minőségét. 

Tovább »
a person holding a goldfish in their hand
Szakmai cikk

Az aranyhalak kora a nyelvoktatásban

Drasztikusan csökkenő figyelemidő, online tartott 90 perces nyelvórák, megváltozott és folyamatosan változó tanulási környezet és technikák – Mit tehetünk a figyelem fenntartása érdekében?

Tovább »
high-angle view of concrete building and stairs
Szakmai cikk

Közoktatásból a céges nyelvoktatásba: a váltás dilemmái és tapasztalatok

23 évig dolgoztam a közoktatásban, és amikor eljött a váltás ideje, olyan lehetőséget kerestem, ahol a tanítás is megmarad, ugyanakkor a tanári tapasztalataimat más területeken is tudom hasznosítani. Ebben a cikkben arról szeretnék írni, milyen dilemmáim voltak, és hogyan nyújtott segítséget a Juventus csapata ezek feloldásában.

Tovább »
woman wearing white sweater
Tanári munka

A modulzáró és a szintzáró vizsga

A modulok és a szintek végén vizsgát kell tartani, hogy megfelelően tudjuk értékelni a tanulóinkat. Ehhez nyújtunk segítséget és összegezzük a követelményeket ebben a cikkben.

Tovább »
man in blue dress shirt standing beside woman in pink and white stripe dress shirt
Tanári munka

A Juventus módszertani irányelvei

A Juventus módszertani alapelvei, amelyek betartása a magas minőségű nyelvóra záloga. Tervezés, Módszertan, A nyelvóra menete, Extrák és Mérés, ezen pontok alapján összefoglaltuk a legfontosabbakat sorvezetőként a tanításhoz.

Tovább »
man in blue dress shirt standing beside woman in pink and white stripe dress shirt
Tanári munka

Juventus methodological guidelines

The methodological guidelines of Juventus, which are a cornerstone of a quality language lesson. We compiled the best guidelines for teaching based on planning, methodology, flow of a lesson, extras and assessments.

Tovább »
Christmas tree with string lights
Tanároknak

Karácsonyi nyílt nap tanárainknak

Kedves Tanárunk! Szeretettel meghívunk egy személyes találkozásra a Juventus Budapesti irodájába! December 16-án déltől 17 óráig nyitva vagyunk. Kérlek regisztrálj, ha szeretnél jönni.

Tovább »

Gyakori kérdések

Ajánlott könyvekkel dolgozunk, kérünk, hogy a megjelöltek egyikét válaszd. Ezek jól bevált tananyagok, könyvek, és mindig igyekszünk a legfrissebb kiadásokat beszerezni, hogy naprakész tudást nyújtsanak. A kurzuskönyv mellett tetszés szerint használhatsz bármilyen kiegészítő anyagot, internetről, saját feladatbankodból.  

Mindig azt a platformot használjuk, amelyet a cég is jóváhagy. Ez jellemzően Teams vagy Zoom, de lehet egyéb platform, amit a tanulók is könnyen elérnek, és hang valamint kép megosztásra alkalmas.  

Igen, a 24 órán belül lemondott órákat kifizeti neked a nyelviskola, hiszen készültél rá. Ezt az órát azonban a résztvevők elveszítik, így arra kérünk, már az első alkalommal hívd fel erre a figyelmüket. Mindenkinek az az érdeke, hogy ne legyen sok lemondott óra, hiszen a rendszeres tanulás a siker egyik kulcsa.

A modulzáróra minden modul végén kerül sor, szóbeli és írásbeli részből áll. A modul végét jelzi a jelenléti íven a modulzáró eredmény oszlop.

A tanfolyamzáró vizsga értelemszerűen a tanfolyam végén van, az utolsó előtti alkalommal, így a legutolsó órán van lehetőség a teszt átbeszélésére is. Ha nagy létszámú a csoport, az utolsó két alkalmat kell erre szánni, utolsó előtti óra tesztírás, utolsó alkalom szóbeli, és reflekció.

A tesztet mindkét esetben a csoportot tanító tanár állítja össze a tanult tananyagból. A tesztnek tartalmaznia kell nyelvtani, szókincs, olvasásértés, hallás utáni megértés és írásbeli feladatokat is. Az írásbeli teszt formai és tartalmi követelményeiről, valamint a szóbeli rész menetéről részletes tájékoztatót küldünk a 40. óra közeledtével.  

A szintzáró vizsga egységes teszten és szóbeli kérdéseken alapul, amelyet nem a tanárnak kell összeállítania. Ezt központilag kapják meg a tanulók nyelviskolánktól. A szintzáró vizsgára a tanfolyam végén, akkor kerül sor, ha a megrendelő ezt külön kéri.  

A Teachers' Room szerkesztői

Jászberényi-Király Krisztina

CEO

Illés Csilla

Szakmai vezető

Szabó Zsófia

Learning & Development specialist

Moisko Martin

Marketingvezető