Juventus Teachers' Room

Támogató weboldalunkon tananyagokat, óravázlat segédleteket, hasznos tippeket és információkat biztosítunk a Juventusnál tanító tanároknak. 

Milyen egy szuper Juve-nyelvóra?

Irányelveink a beszédközpontú nyelvtanításhoz. A szuper Juve nyelvóra receptje 10 pontba gyűjtve.

Az első 10 perc

Az órád első 10 percében el is dől, hogy fogják érezni magukat a tanulóid. Ezért bíztatunk arra, hogy warm-up feladatokkal kezdd az órát. Összegyűjtöttünk pár egyszerű, de annál izgalmasabb feladatot, amivel a jó élmény garantált lesz!

Nyelvtanár álláshirdetés

Legfrissebb tartalmaink tanároknak

woman wearing white sweater
Tanári munka

A modulzáró és a szintzáró vizsga

A modulok és a szintek végén vizsgát kell tartani, hogy megfelelően tudjuk értékelni a tanulóinkat. Ehhez nyújtunk segítséget és összegezzük a követelményeket ebben a cikkben.

Tovább »
man in blue dress shirt standing beside woman in pink and white stripe dress shirt
Tanári munka

A Juventus módszertani irányelvei

A Juventus módszertani alapelvei, amelyek betartása a magas minőségű nyelvóra záloga. Tervezés, Módszertan, A nyelvóra menete, Extrák és Mérés, ezen pontok alapján összefoglaltuk a legfontosabbakat sorvezetőként a tanításhoz.

Tovább »
Christmas tree with string lights
Tanároknak

Karácsonyi nyílt nap tanárainknak

Kedves Tanárunk! Szeretettel meghívunk egy személyes találkozásra a Juventus Budapesti irodájába! December 16-án déltől 17 óráig nyitva vagyunk. Kérlek regisztrálj, ha szeretnél jönni.

Tovább »
woman placing sticky notes on wall
Szakmai cikk

Az első óra: 8 tipp hogyan hozd ki belőle a legtöbbet

Az első benyomás megadja a teljes tanfolyam alaphangját. Az online nyelvórák többsége 60-90 perces, így az első alkalommal ennyi idő alatt fel kell mérned a tanulók nyelvi szintjét, és informatív visszajelzést kell adnod nekik.

Tovább »
Question Marks on Paper Crafts
Szakmai cikk

Módszertani gyakori kérdések – 2. rész

Kiejtés, hallás utáni megértés, aktív beszédóra egyéni tanulóval, nyelvtani hibák kijavítása kíméletesen. Ezekkel a témákkal foglalkozunk a módszertani gyakori kérdések második fejezetében.

Tovább »
Photo Of Woman Wearing Eyeglasses
Szakmai cikk

Hogyan legyen a nyelvórám üzleti?

Az üzleti nyelv oktatása sok szempontból egészen más, mint az egyéb, általános nyelvtanfolyamok. Miközben a fő cél, miszerint a nyelvtanuló kommunikációs készsége az adott nyelven fejlődjön, szókincse bővüljön, ugyanaz, az üzleti nyelv oktatásának megvannak a maga sajátosságai.

Tovább »
person's left palm about to catch black dice
Tananyag

8 ötlet a nyelvóra eleji bemelegítéshez

A mi tanulóink mindannyian különféle cégeknél dolgoznak, és közvetlenül munkából érkeznek a nyelvórára. Kell egy kis idő, amíg kizökkennek a munkából, és átváltanak nyelvtanuló üzemmódba.

Tovább »
céges nyelvoktatás
Szakmai cikk

Módszertani gyakori kérdések – 1. rész

Talán már benned is felmerült, hogyan kezelj egy nem homogén csoportot, mit tegyél ha valaki túl domináns, vagy éppen nem mer megszólalni az órán. Késések és házi feladatok, rengeteg olyan téma, ami a céges nyelvoktatás sajátja. Ezeked dolgozzuk fel gyakori kérdések sorozatunkban.

Tovább »

Gyakori kérdések

Ajánlott könyvekkel dolgozunk, kérünk, hogy a megjelöltek egyikét válaszd. Ezek jól bevált tananyagok, könyvek, és mindig igyekszünk a legfrissebb kiadásokat beszerezni, hogy naprakész tudást nyújtsanak. A kurzuskönyv mellett tetszés szerint használhatsz bármilyen kiegészítő anyagot, internetről, saját feladatbankodból.  

Mindig azt a platformot használjuk, amelyet a cég is jóváhagy. Ez jellemzően Teams vagy Zoom, de lehet egyéb platform, amit a tanulók is könnyen elérnek, és hang valamint kép megosztásra alkalmas.  

Igen, a 24 órán belül lemondott órákat kifizeti neked a nyelviskola, hiszen készültél rá. Ezt az órát azonban a résztvevők elveszítik, így arra kérünk, már az első alkalommal hívd fel erre a figyelmüket. Mindenkinek az az érdeke, hogy ne legyen sok lemondott óra, hiszen a rendszeres tanulás a siker egyik kulcsa.

A modulzáróra minden modul végén kerül sor, szóbeli és írásbeli részből áll. A modul végét jelzi a jelenléti íven a modulzáró eredmény oszlop.

A tanfolyamzáró vizsga értelemszerűen a tanfolyam végén van, az utolsó előtti alkalommal, így a legutolsó órán van lehetőség a teszt átbeszélésére is. Ha nagy létszámú a csoport, az utolsó két alkalmat kell erre szánni, utolsó előtti óra tesztírás, utolsó alkalom szóbeli, és reflekció.

A tesztet mindkét esetben a csoportot tanító tanár állítja össze a tanult tananyagból. A tesztnek tartalmaznia kell nyelvtani, szókincs, olvasásértés, hallás utáni megértés és írásbeli feladatokat is. Az írásbeli teszt formai és tartalmi követelményeiről, valamint a szóbeli rész menetéről részletes tájékoztatót küldünk a 40. óra közeledtével.  

A szintzáró vizsga egységes teszten és szóbeli kérdéseken alapul, amelyet nem a tanárnak kell összeállítania. Ezt központilag kapják meg a tanulók nyelviskolánktól. A szintzáró vizsgára a tanfolyam végén, akkor kerül sor, ha a megrendelő ezt külön kéri.  

A Teachers' Room szerkesztői

céges nyelvoktatás

Jászberényi-Király Krisztina

CEO

céges nyelvoktatás

Illés Csilla

Szakmai vezető

céges nyelvoktatás

Szabó Zsófia

Learning & Development specialist

céges nyelvoktatás

Moisko Martin

Marketingvezető