Milyen egy szuper Juve nyelvóra?

Irányelvek beszédközpontú üzleti nyelvtanításhoz

Jászberényi-Király Krisztina │ 2022. október 12.

Üzleti nyelv

1. Üzleti nyelvet tanítunk

Első és legfontosabb, hogy dolgozó felnőtteket tanítunk, és ehhez kell igazítanunk a tanfolyam tematikáját és módszereit. Akár általános, akár üzleti tankönyvből tanítunk, a témák legyenek tanulók munkájához köthetők, hasznosak és gyakorlatiak! Kapcsolódó cikkünk: Üzleti nyelvi témák minden nyelvórára.

2. Csak a célnyelvet használjuk

Fontos elvárásunk, hogy az órán csak célnyelven kommunikáljunk. Legyen az kezdő, középhaladó, nyelvtani rendszerező vagy prezentációs nyelvtanfolyam, törekedjünk a 100% célnyelv használatra! 

Vállalati tanfolyamok, céges nyelvoktatás
Céges nyelvoktatás testre szabva

3. Megtervezzük a tanfolyamot

A nyelvtanárnak és nyelvtanulónak egyaránt könnyebb, ha ismert a tanfolyam íve, mik a célok, hogy honnan hová vezet a tanulás. Tankönyvből, e-learningből jelöljük ki a leckéket, hogy kiszámítható tematikát tudjunk követni. Az órák megtervezése, felépítése, célkitűzése ugyanilyen fontos támasz. Olvasd el hogyan tudod az első órán megbeszélni a tanfolyam részleteit a diákjaiddal.

4. Warm-up & Cool-down

Milyen más hangulatú az óra, ami egy érdekes, megmozgató vagy vicces rövid feladattal indul! És ugyanígy egy összefoglaló, levezető feladat az óra végén emlékezetesebbé, minőségibbé teszi a tanulási élményt. Összegyűjtöttük a legjobb warm-up feladatokat, amiket imádni fognak a diákjaid! 

Céges nyelvoktatás testre szabva
Céges nyelvoktatás testre szabva

5. Beszéd a maximumon

Az aktív szóbeli nyelvhasználat minden nyelvtanulónk álma, ezért az órák 80%-ban ők aktívan dolgoznak, ezen belül a lehető legtöbbet beszélnek. Beszédgyakorlatokkal és munkahelyi szituációkkal azonnali, hasznos tudáshoz és önbizalomhoz jutnak. Beszéd a maximumon: Szituációs és szimulációs gyakorlatok a nyelvórán

6. Dinamikusak az óráink

Az órák logikusan építkeznek a változatos munkaformákból: heads-up és heads-down gyakorlatok, egyéni és pármunkák, frontális, drill- és táblafeladatok, brain storming, vita és szerepjáték használata elűzik az unalmat, és motiváló élménnyé teszik a nyelvórát. 

nyelvi tréning
nyelvi tréning

7. Engage – Teach - Activate - Practice

A hasznos nyelvóra tökéletes receptje. Vonjuk be a tanulót a warm-up feladattal, az új tananyag feldolgozása után aktivizáljuk a tudását szóbeli és írásbeli feladatokkal, majd ültessük át a gyakorlatba például egy szituációs gyakorlattal.  

8. Online eszközökkel tanítunk

Képzéseink 95%-a online zajlik, így minden tanárunk tapasztaltan mozog már az online térben. A képernyőmegosztás, táblahasználat, pár- és csoportmunka rutinos használatán, online források beillesztésén kívül számtalan applikáció színesíti az órákat. A legizgalmasabb appokat összegyűjtöttük neked, amivel igazán 21. századi lehet az órád. 

nyelvi tréning
Tervrajz a céges nyelvoktatáshoz

9. Mérünk és visszajelzünk

Habár házi feladatot ritkán fogadnak el nyelvtanulóink, a rendszeres mérés támpontot ad nekik fejlődésükről. Legyen ez is érdekes és motiváló: verseny, játék, otthoni munka, e-learning, teszt. Kérdezzük őket a tempóról, testre szabottságról, elégedettségről, ez a mi munkánkat is jobbá teszi. 

10. Színes, látványos, mai

A számtalan applikáció, weboldal, video mellett tankönyveink nagy része is elérhető interaktív formában, és micsoda különbség a homályos fénymásolatokhoz képest például a Business Partner online felületét megosztani, színesítve ezzel az órát.

Tréningek, tanfolyamok, nyelvtanulás

A Teachers' Room szerkesztői

nyelvi tréning

Jászberényi-Király Krisztina

CEO

nyelvi tréning

Illés Csilla

Szakmai vezető

nyelvi tréning

Szabó Zsófia

Learning & Development specialist

nyelvi tréning

Moisko Martin

Marketingvezető