A 2023-as vállalati nyelvtanulás tervezése színesebben

„Idén megújítjuk a nyelvi képzéseket.”

„Rázzuk fel a nyelvtanfolyamokat 2023-ban!”

„Mivel színesíthetnénk a nyelvtanulást?”

Ha ezek a gondolatok felmerülnek a vállalati nyelvoktatás kapcsán mostanában, akkor szuper HR szervezetben dolgozol. Adunk néhány ötletet, milyen trendek jöhetnek szóba, ha a hagyományos nyelvtanfolyamok helyett friss, innovatív, érdekes elemekkel színesítené a HR csapat a céges nyelvtanulást.

Válts online-ra!

Ha eddig személyes nyelvórák voltak a cégnél, váltsatok online tanulásra! Az online tanulás hihetetlenül időkímélő, rugalmas lehetőség az egyéni fejlesztésre vagy a csapatösszetartásra. Az új interaktív felületek, látványos és játékos applikáció elemek ámulatba fogják ejteni a képzéseken részt vevőkkel.

Tipp: előzetesen kérj a tanártól 30 perc online bemutató alkalmat, hogy meggyőződj az online térben való jártasságáról!

Digitális tananyag

Tankönyv helyett válasszatok digitális tananyagot vagy mobil applikációt! A kiválasztott platform vagy app integrálható a tanár órájába tananyagként, vagy akár kialakítható egy blended (online-offline vegyesen) tanulási folyamat. Az egy helyen megosztott, színes és interaktív feladatok, kattintásra elérhető szókincs és játékok főként a fiatal generációk érdeklődését keltik fel, növelve ezzel a bevonódást és a tanulás hatékonyságát.

Tipp: bármilyen tananyag, követhető tematika nagyban növeli a tanulás eredményességét, legyen az kézzelfogható tankönyv, digitális tananyag (pl. Pearson.com) vagy mobilapplikáció (pl. Mondly).

Fókuszált kurzusok nagyobb sikerrel

Hosszas tanfolyamok helyett legyenek rövid, fókuszált kurzusok speciális és testre szabott témákban. Ha nem kifejezetten szintlépés a nyelvtanulás célja, célszerű lehet a munkahelyi készségfejlesztéshez tartozó témákban szervezni 20-40 órás kurzusokat pl. tárgyalások, prezentációk, emailezés, telefonálás gyakorlására. Ugyanilyen hasznos lehet szaknyelvek elsajátítása a napi munkához, például gazdasági, műszaki, jogi, logisztikai nyelvtanfolyam formájában.

Tipp: az egyénre szabott nyelvi fejlesztés kiváló cél az éves teljesítményértékeléshez, és mindenképpen hozzájárul a munkaerő megtartásához.

E-learning mindenkinek

Ha az a cél, hogy minél több munkavállalót bevonjatok a nyelvi képzésbe, akkor egy e-learning platform remek választás. Így mindenki időben és térben rugalmasan bevonható a fejlesztésbe. Kombinálható az e-learning beszédórákkal, tanári konzultációkkal, fenntartva a lelkesedést és támogatva minden nyelvi készség fejlesztését.

Tipp: válassz olyan e-learninget, ahol a HR-osztály adminként hozzáfér a statisztikákhoz, haladáshoz! (például wordsatwork.hu)

Tréningek

A szintlépést célzó nyelvtanfolyamok mellé szervezzetek nyelvi tréningeket! Ezek online vagy személyesen, 4 vagy 8 órában turbóként fejlesztenek bizonyos készségeket, pl. üzleti levelezés, online meetingek, vezetői nyelvhasználat vagy prezentációs készségek. Előnye, hogy előre tervezhető alkalmakról van szó, amelyen akár 8-10 kolléga is részt vehet, ami igazi csapatépítés, sőt emlékezetes élmény lesz a mindennapi munka folyamatában.

Tipp: készítsd el céged saját tréningnaptárát, így a menő online felület, automatizált jelentkeztetés és nyomon követés leveszi a szervezés terhét a HR válláról!

Gamification

A nyelvórákon már elengedhetetlen a gamification alkalmazása a nyelvtanulás érdekében: a legtöbb órán szerepelnek kvízek, szerepjátékok, versenyek, üzleti szimulációk játékos, szórakoztató formában. De miért ne lehetne kifejezetten játékos képzéseket biztosítani élményprogramként? Heteken áthúzódó üzleti szimuláció, nyelvi társasjáték, story-telling kör, ki-mit-tud, háziverseny, nyelvi x-faktor, csak a fantázia szab határt a képzési formáknak.

Tipp: Ötletelj kollégáiddal vagy nyelviskoláddal a megvalósítható játékos nyelvtanulási lehetőségekről, a munkatársak odáig lesznek érte!

Tematikus események

A kulturális események, mint például nyelvi filmklubok vagy irodalmi körök, segíthetnek a nyelvtudás bővítésében, miközben a dolgozók megismerik a célország kultúráját is. Ki ne örülne egy spanyol, francia, olasz főzőestnek, zenehallhatásnak vagy történelmi, földrajzi, divat vagy sport témák átbeszélésének anyanyelvi meghívott vendégekkel?

Tipp: egy ilyen eseményt nem kell szintenként szétbontani, minden nyelvtanuló részt vehet nagyobb számban, így egymással is fejleszthetik nyelvtudásukat, míg a tanulási forma költséghatékonyan szervezhető.

Remélem, ezek az ötletek segítenek a vállalati nyelvtanulás tervezésében, és 2023 a megújult, motiváló nyelvi képzésekről is emlékezetes év lesz a munkavállalók, nyelvtanulók számára.

Jászberényi-Király Krisztina
Jászberényi-Király Krisztina
ügyvezető
Kíváncsi vagy a nyelvi képzés újdonságaira?
Havonta jelentkező hírlevelünkben minden újdonságot megosztunk veled
Oszd meg ezt a cikket
További tartalmak
Szakmai
Jobs & Professions – beszéld a munkanyelvedet!

Képzeljünk el egy olyan kommunikációt, ahol az alapok, a nyelvtan, a kötőszavak ugyanazok, mégis egy teljesen új nyelv, új szókincs és új kifejezések jelennek meg, vagyis inkább egy új színezet, új réteg kerül a meglévő nyelvtudásunkra. Ráadásul ez a tudás lehetővé teszi, hogy magabiztosabban mozogjunk a pozíciónkban, a napi munkánkban, a nemzetiközi csapatunkban, külföldi partnereink körében.